WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Campbeltown Loch

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, april 26, 2018 06:44:44

Distilleerderij: Springbank
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Campbeltown Loch bottled 2017
Kleur: witte wijn
ABV: 40%

Jong

Campbeltown Loch wordt door J & A Mitchell op de markt gebracht. Ze zijn ook eigenaars van de Springbank en Glengyle distilleerderijen. Volgens insiders wordt deze erg betaalbare blend samengesteld met single malt van Springbank, Longrow en graanwhisky van Girvan uit de Lowlands (eigendom van William Grants & Sons, eigenaars van ook Glenfiddich, Balvenie en Kininvie). Ik proefde hem voor het eerst in 2014, maar kon nu de hand leggen op een fles uit 2017. Het is wellicht de bleekste whisky die ik al ooit zag.

Hij ruikt jong, erg jong. Appels, peren en wat abrikoos en een erg delicate hint van turf. Wat visolie en een jute zak op de achtergrond. Maar erg zacht om niet te zeggen te zacht. Hij doet me helaas niets.

De aanzet is zacht en fris, erg zacht gekruid – met een zilt randje – maar snoeperig zoet. Moutsuikers, appels, peren en wederom abrikoos. De turf zorgt voor een klein beetje rook. Vanille komt erg flink opzetten.

De afdronk is eerder kort, waarbij zoete rook het langst blijft hangen.

Een erg toegankelijk niemendalletje dat best op tafel wordt gezet als je een kaartspel begint. Niets wereldschokkends maar gevaarlijk drinkbaar. Ocharme 30 EUR.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4070