WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Springbank CV

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, april 19, 2018 07:11:30

Distilleerderij: Springbank
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Springbank CV, OB 2013
Kleur: stro
ABV: 46%

Kruik

Ik heb al eerder batches van de Springbank CV geproefd en was er niet kapot van. Een goeie whisky, dat zeker, maar verre van top voor deze legendarische Campbeltown distilleerderij. Valt er toch wel een sample in de brievenbus van de botteling uit 2013, zeker… Tja, dan kunnen we toch niet anders dan hem nog eens aan de lippen zetten, toch?

De neus van deze batch is alvast veelbelovend. Zachte, zoete rook en moutsuikers, herbale toetsen en iets van natte kalk. Ik krijg nog wat appelsienschil, iets van noten, iets van witte chocolade en hazelnoten. Iets van munt op de achtergrond.

Hij is olieachtig en flink gekruid. Ja, de kalk is nu wel heel erg luid, alsof ik ‘m uit den stenen kruik drink. Zowel sherry- als bourbontoetsen, zoveel is zeker. Rozijntjes, appelsienen, woodspice, groene tuinkruiden en een zilte toets. De rokerigheid is niet groots, maar onmiskenbaar.

In de afdronk krijg ik een verrassende opstoot van gekonfijte ananas. Waar komt dat nu plots vandaan. Maar aangenaam is het zeker.

Nou, de batch van 2013 is mij stukken beter meegevallen dan degene die ik eerder proefde (2010 en 2015).

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4065