WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tennessee 13 Year Old 2003 for MMM

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, april 18, 2018 07:26:36

Bottelaar: Mark & Manny's Malts
Regio: Tennessee, USA
Fles: Tennessee 13 Year Old 2003 for Mark & Manny's Malts, 50 bts
Kleur: brons
ABV: 51.5%

Waterval

Ieder jaar proberen Manny en ik iets speciaals in onze MMM-reeks te steken. In 2016 was dat de Python in de Animal Series: de eerste (en tot nog toe enige) onafhankelijke botteling van de Franse single malt Armorik. In de Galaxy Series in 2017 pakten we uit met een single grain van Invergordon uit 1988. Voor dit jaar is het de tweede release in de Antarctica Series. We staken de grote plas over en vonden er dit prachtige single barrel uit 2003 van een Tennessee whiskey. Maar we werden wel op het hart gedrukt dat we de distilleerderij top secret moesten houden. Hoewel we daar niet zo tuk op zijn, spreekt de whiskey voor zichzelf en twijfelden we niet. Toen we hem proefden, wisten we: deze moeten we hebben!

De neus is erg fruitig op mango, gebakken peren, kersen en flink wat amandelnoten, maar ook mooi gekruid op peper, vanille en nootmuskaat. Wat echter vooral opvalt is dat deze neus je onmiddellijk aan Sinterklaas doet denken. Peperkoek en speculaas ten top. Nog wat geroosterde noten en snuiftabak. Dit is een erg interessante neus.

Bij aankomst staat je mond meteen in vuur en vlam, dankzij de kruiden. Bakkerskruiden en een enkele chili peper. Dan slaat de zoetheid onverbiddelijk toe. Italiaanse espresso met schuim, krieken, opgelegde rozijntjes, iets van mango en abrikozen en mais op de barbecue. Zalig smeuïg met een mild florale toets als van viooltjes. Lekker romig en mondvullend.

In de finish deemsteren de kruiden langzaam weg, waardoor je mond licht droog en mierzoet achterblijft.

Een waterval aan smaken… echt een prachtige Tennessee whiskey en een mooie toevoeging aan de reeks van Mark & Manny’s Malts. Verkrijgbaar voor 115 EUR op www.mmmalts.com. Gelimiteerd, zoals steeds, tot 50 flessen, dus wees er snel bij.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4064