WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenburgie 22 Year Old 1995 Malts of Scotland

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, april 16, 2018 06:47:01

Distilleerderij: Glenburgie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenburgie 22 Year Old 1995/2017 Malts of Scotland, Bourbon Hogshead #17002, 265 bts
Kleur: vol goud
ABV: 51.2%

Paranoten

Het Duitse Malts of Scotland kwam in 2017 voor het eerst met een Glenburgie op de proppen. En ze deden het meteen met twee vaatjes, een bourbon hogshead uit 1995 en sherry hogshead uit 2008. Ik proef de oudste van de twee, gebotteld op een vatsterkte van 51.2%.

Oh, deze neus is erg lekker, hoor. Ik heb perzik, peer, appelsienschillen, banaan en flink wat florale toetsen. Kruidig is hij ook met koriander, komijn, munt en wat anijs. De korst van dubbel gebakken brood. Donkere honing. Herfstbladeren – dat heb ik wel vaker bij Glenburgie. Hint van hoestsiroop en paranoten. Erg, erg lekker.

Hij is erg pikant bij aankomst. Qua smaak is het een prima verderzetting van de neus. Geen verrassingen, maar als een malt zo lekker is als deze hoeft dat ook niet. De body is prima, de zoetigheid groter dan verwacht. Vooral de toetsen van honing worden erg prominent.

In de afdronk – die middellang en best drogend is – krijg ik nog wat zoethout naast de kruiden.

Indrukwekkende Glenburgie die je de vraag doet stellen: waarom zijn er zo weinig officiële bottelingen op de markt als je zo’n goed spul kan maken? Enfin. Zo’n 120 EUR. Aanrader.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4062