WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Caperdonich 21 Year Old 1995 Signatory Vintage UCF

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, april 07, 2018 07:29:06

Distilleerderij: Caperdonich
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Caperdonich 21 Year Old 1995/2016 Signatory Vintage UCF for the Nectar, Refill Sherry Hogshead #95051, 194 bts
Kleur: brons
ABV: 55.2%

Demerara

Dit is de 40e Caperdonich die ik aan lippen zet. Een kleine mijlpaal, toch. Van The Nectar is het ondertussen genoegzaam geweten dat zij erg mooie vaten uitkiezen om exclusief te laten bottelen. In 2016 – voor de 10e verjaardag van The Nectar – kwamen er tientallen bottelingen op de markt. Eén daarvan is dit single cask van Caperdonich 1995 uit de stallen van Signatory in Pitlochry. Voor een refill sherryvat is deze alvast erg donker, wat meteen bevalt. Het oog wil ook wat!

Zalige maar best pikante neus met flink wat donkerzoete fruittoetsen. Denk rozijnen, dadels en pruimtabak. Maar hij gaat nog verder en offreert een bijna rum-achtige toets. Demerara suiker! Op de achtergrond krijg ik tevens vermolmd hout, donkere kersen en melkchocolade.

De body is romig en rond, flink zoet en licht drogend. Opnieuw pruimtabak, maar nu ook pruimen, dadels opnieuw en iets wat me aan Mon Chérie bonbons doet denken. Goed, hoor! En ondanks het hoge alcoholpercentage perfect drinkbaar.

Mooie, lange, kruidige afdronk. Dit is een feest!

Miljaarde, dat is één van de lekkerste Caperdonich die ik de afgelopen jaren heb geproefd. Je gaat hier wel zo’n 300 EUR voor moeten neertellen. Wanneer is vaderdag ook alweer?

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4055