WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Caperdonich 24 Year Old 1992 Duncan Taylor The Octave

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, april 05, 2018 07:28:19

Distilleerderij: Caperdonich
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Caperdonich 24 Year Old 1992 Duncan Taylor ‘The Octave’, Cask #4113283, 51 bts
Kleur: goud
ABV: 46.7%

Granny Smith

Na een jarenlange rijping op bourbonvaten kreeg deze Caper nog een mooie finish op Octaves, kleine vaatjes die voor meer interactie zorgen tussen de whisky en het hout. Slechts 51 flessen werden uit dit vaatje getapt op een relatief lage sterkte. We zijn benieuwd.

Zachte neus op wit fruit met de nadruk op zoetzure Granny Smith appels. Bloemsuiker. Iets van hooi. Iets van gember. Erg toegankelijk en in alle eerlijkheid een beetje te zacht naar mijn gading.

Op smaak vertoont hij flink wat zoetzure trekjes met naast appels ook flink wat citrus, iets wat me aan kinine doet denken en gekonfijte appelsienschillen. Da’s al veel beter – en kruidiger (wederom gember) – dat wat de neus beloofde. Maar erg complex zou ik deze toch niet durven noemen. Wat me wel erg aanstaat is een verrassend rokerige toets. Woodsmoke?

De middellange finish is lekker spicy en zoetzuur. De rook is nu onmiskenbaar. Waar komt dat vandaan? Ongetwijfeld van het vat, toch?

Erg drinkbare maar weinig complexe Caperdonich. Wel fijn om vast te stellen dat het kleine vat niet overheersend geworden is. Net geen 400 EUR. Dan mag een whisky nog zo lekker zijn… dat is toch heel erg veel geld. En dit is verre van de beste Caperdonich die ik al proefde, moet ik zeggen.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4053