WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Benromach 15 Year Old 2003 Whisky Festival Gent 2018

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 27, 2018 06:48:11

Distilleerderij: Benromach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 15 Year Old 2003/2017 for Whisky Festival Gent, barrel #30, 187 bts
Kleur: licht goud
ABV: 58.6%

Muffig Element

Elk zichzelf respecterend whiskyfestival heeft zijn eigen festivalbotteling. Voor de 15e editie van het Internationaal Whiskyfestival in Gent werd een single first fill bourbon barrel geselecteerd uit de stallen van de Speysider Benromach. Slechts 187 flessen waren beschikbaar op het festival, gebotteld op 58.6% vatsterkte.

Frisse neus die de lente in mijn glas brengt. Flink wat vanille, ontbijtgranen en jonge appeltjes op graeffe suiker. Werther’s Original. Iets herbaal waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Vers afgereden gras, kruisbessen en een hint van onrijpe banaan. Witte chocolade en amandelen. Ik hou er wel van.

Hij komt stevig binnen, wat niet hoeft te verbazen. Flink kruidig op gember, nootmuskaat en een mespuntje witte peper. Er zit zelfs wat zout in, wat me erg kan bekoren. Dat zorgt immers voor tegengas tegen het mierzoete van de karamel en vanille en het witte fruit. Hij vertoont ook een stoffig kantje wat hem wat old school doet overkomen. Niets dan goed nieuws, dus.

De afdronk is middellang op meer van hetzelfde, met op het sterfbed opnieuw dat muffige element dat hem zo mooi maakt.

Erg aantrekkelijke Benromach. Met dank aan Anthony voor het sample.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4044