WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yellow Spot

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, maart 24, 2018 07:25:30

Distilleerderij: Middleton
Regio: Ierland
Fles: Yellow Spot 12 Year Old, b2017
Kleur: oud goud
ABV: 46%

Grassig

Het was alweer vier jaar geleden dat ik de Yellow Spot nog proefde. Deze Ierse whiskey rijpte 12 jaar lang op zowel bourbonvaten, sherry butts en Malaga vaten. Die laatste betreffen een zoete, Spaanse wijn. Na 12 jaar rijping werd de whiskey gehuwd om tot dit resultaat te komen.

Grassige neus op heide, hooi en honing met wat nootmuskaat en flink wat perzik. Iets van karamel en best wat amandelen. Banaan en kokosnoot. Een hint van melkchocolade. Zacht, toegankelijk en aangenaam en op en top Iers.

Hij is olieachtig en zoet, maar tegelijk een tikkeltje scherp bij de eerste slok. Opnieuw dat grassige karakter met het gele fruit, maar nu ook wat cappuccino en groene thee. Pomme d’amour? Melkchocolade keert weer.

In de middellange afdronk krijg ik opnieuw melkchocolade, peper en kokosnoot.

Leuke Ier, maar betrekkelijk duur voor wat je krijgt met zijn prijskaartje van om en bij de 75 EUR.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 19-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4039