WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glendalough 13 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, maart 22, 2018 19:31:13

Distilleerderij: Glendalough
Regio: Ierland
Fles: Glendalough 13 Year Old
Kleur: licht goud
ABV: 46%

Meringue

Deze nieuwe distilleerderij, opgericht in 2011, ligt in Wicklow. Dat is zo’n 25 kilometer ten zuiden van Dublin. We proeven hun 13-jarige single malt, gekozen omwille van het feit dat dit een ongeluksgetal is. Ze zijn niet erg bijgelovig bij Glendalough… Maar het is hoe dan ook aangekochte whiskey, want ze bestaan nog niet lang genoeg om een eigen 13-jarige te hebben, natuurlijk. Hij is ook een tikkeltje bleker dan zijn jongere broertje.

De neus is frisser dan die van de 7-jarige. Citroengras, ananas, perenlikeur en een hint van noten. Hij heeft ook een zweempje zweet, no kidding. Licht aangebrande suiker houdt ‘m zoet. Zeker ook honing en flink wat gerst. Meringue met limoen! Guava! Wel erg lekker, hoor.

Op smaak begint hij fruitig op banaan, guava en citrus, maar al gauw wordt hij wat drogend op cederhout en groene thee. Iets van noten, maar niet erg uitgesproken. Meloen, ook. Kaneel. Gaat van romig naar ietsje astringent, zonder over the top te gaan.

In de middellange afdronk krijg ik een flink herbale toets, aangevuld met banaan alvorens een licht bittere dood te sterven.

Stukken beter dan zijn jongere broertje, maar ook de helft duurder, natuurlijk. Zo’n 70 EUR.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4037