WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glendalough 7 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, maart 22, 2018 07:25:18

Distilleerderij: Glendalough
Regio: Ierland
Fles: Glendalough 7 Year Old
Kleur: vol goud
ABV: 46%

Appelsienzeste

Vijf vrienden uit Wicklow en Dublin hebben in 2011 de Glendalough Distillery uit de grond gestampt. Ze hebben al vier gins en drie Poitin (ongerijpte spirit), maar brachten ondertussen ook drie single malt releases uit: Glendalough Double Barrel, 7 Year Old en 13 Year Old. Dat kan dus niet anders dan aangekochte malt zijn. We proeven eerst de 7-jarige, gekozen omwille van het feit dat dit een geluksgetal is. Misschien zijn ze bijgelovig bij Glendalough.

De neus is rijk aan appels, banaan en citrus – appelsienzeste! – met een licht florale toets, maar ook iets metalig zonder dat het stoort. Ik moet ook aan meubelpoets denken. Maar het werkt, hoor. Deze neus is clean en fruitig en prima gebalanceerd.

Op smaak is hij minder in balans dan op de neus, zoveel is zeker. De appelsienzeste keert weer en neemt meteen de touwtjes in handen. Dat wordt gevolgd door crème brûlée en appels. Wat kaneel en een toets van bakkerijkruiden. Rozenbottel. Onrijpe banaan. En weer dat metalige, maar wederom zonder dat het storend wordt.

De afdronk is best lang en kruidig te noemen, waarbij de appelsienen plaats maken voor thee en tannine. Sterft wel een erg bittere dood.

Leuke nieuwe Ier, hoewel het dat niet echt is natuurlijk. Als ik zou moeten gokken, zou ik zeggen dat hij van Cooley afkomstig is. Zo’n 50 EUR.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4036