WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bushmills Black Bush

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, maart 21, 2018 18:30:11

Distilleerderij: Bushmills
Regio: Ierland
Fles: Bushmills Black Bush, OB 2017
Kleur: oud goud
ABV: 40%

Semoulepap

In 2009 en 2013 zette ik de Bushmills Black Bush al aan de lippen. Het is een bekende en populaire blend die niet teleurstelt. Integendeel! Hij bestaat voor 20% uit grain en 80% malt en rijpte minstens 7 jaren op oloroso sherryvaten. We proberen een recente botteling uit 2017.

De neus is zijdezacht op semoulepap met rozijntjes, honing en ontbijtgranen, mandarijntjes, chocolade met pralinévulling en gebakken appeltjes met kaneel. Banaan en perzik. Minder floraal dan vorige edities. Erg, erg lekker.

Op smaak is hij fruitig en zoet, maar met een scherp kantje. Opnieuw perzik, maar ook duidelijke toetsen van hout, wat ik bij vorige edities dan weer minder had. Honing en bakkerijkruiden. Sultanas? Ik beken dat ik een tikkeltje teleurgesteld ben, na die geweldige neus.

De afdronk is middellang, begint zoet, maar wordt snel drogend en licht bitter.

Het begon zo mooi op de neus, maar op smaak en in de afdronk liet deze batch toch wat steken vallen naar mijn (on)bescheiden mening. Desalniettemin blijft het zeker waar voor je geld.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4035