WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Teeling Single Malt Whiskey

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 20, 2018 17:25:03

Distilleerderij: Cooley
Regio: Ierland
Fles: Teeling Single Malt Whiskey, OB 2016
Kleur: licht goud
ABV: 46%

Rabarber

De single malt van Teeling heb ik eerder al geproefd. Dit is natuurlijk aangekochte stock, want Teeling zelf heeft nog geen eigen whisky op de markt. Ofwel komt deze van Cooley, ofwel werd hij bij Bushmills aangekocht. Hoe dan ook, de vorige batches vielen mij zeer goed mee, dus ben ik eens benieuwd of deze nieuwe release het ook goed doet.

De neus is nog altijd fruitig, maar hij vertoont nu meer citrus (limoen, grapefruit en citroen) dan de vorige batch. Erg grassig en een tikkeltje floraal, ook. Denk heidehoning, vers geschilde Granny Smith, iets van kersen en witte druiven. Hij doet me zelfs wat aan witte wijn denken. De zomer in je glas.

Hij is erg licht op de tong. Opnieuw appeltjes en citrusfruit, maar nu ook kweepeer en iets van gedroogde perzik. Vers geplukte rabarber. Groene banaan. Mooi gekruid op wat peper en gember. Een mespuntje kaneel. Doet me toch een klein beetje bekkentrekken van de eik.

De afdronk is middellang, een beetje drogend en kruidig.

Ik vond de batch uit 2015 toch stukken beter, want meer tropisch van karakter, terwijl deze eerder een zomers lichtgewicht is. Maar wel erg betaalbaar: zo’n 35 tot 40 EUR.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4033