WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Boek: Whisky Almanak

MediaGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 11, 2018 09:52:14

Dit is al de vierde editie van de Whisky Almanak, die werd samengesteld door Hans en Becky Offringa – ook gekend als The Whisky Couple – die in 2016 verscheen.

Het boek – in zakformaat – van 350 pagina’s zal voor de doorgewinterde drammer weinig nieuws brengen, maar voor de beginnende whiskyliefhebber is dit toch best een aanrader.

Hans en Becky beginnen met het obligate stukje geschiedenis en productieproces, maar vanaf pagina 40 begint een heus register van whisky’s – van Aberfeldy tot Yellow Spot – met beperkte tasting notes door Hans zelve, maar met enkele blanco regeltjes waar je je eigen tasting notes kwijt kan. De laatste whisky note staat overigens op pagina 313, dus dat zijn er aardig wat.

Hans en Becky nemen zelf nog even het woord in hun eigen ‘hoekje’, alvorens een opsomming te geven van de beter speciaalzaken en whiskyfestivals in zowel Nederland als België.

Daarna geeft Hans een overzicht van de belangrijkste whiskyliteratuur, zowel magazines als boeken. Groot is dan ook onze trots om ons eigen boek ‘Whisky voor Iedereen’ vermeld te zien.

Slechts 15 EUR voor dit mooi vormgegeven boekje… Die zet ik graag in mijn steeds uitbreidende bibliotheek van whiskyboeken.

Whisky Almanak
4e geheel herziene editie
350 pagina’s, Nederlands
Hardback, gebonden
Hans & Becky Offringa
Uitgeverij Conceptual Continuity
ISBN 978-90-78668-32-9
15 EUR  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4019