WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Macallan Edition No 3

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, februari 26, 2018 07:22:09

Distilleerderij: Macallan
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Macallan Edition No 3
Kleur: brons
ABV: 48.3%

Drietrapsraket

Voor de samenstelling van deze 3e Edition ging Whisky Maker Bob Delgarno in zee met de bekende Master Perfumer Roja Dove, die eerder al Macallan hielp bij de samenstelling van hun aroma kit. Het is een blend van zes vattypes waarbij aroma ongetwijfeld een erg belangrijke rol zal spelen.

De neus is zalig zoet, maar ook een tikkeltje delicaat. Bergamotolie, wilde bloemen, vanille, mokatine, heidehoning, gezoete boter en appelsien. Wordt gaandeweg wel erg elegant met gedroogde abrikozen, sultanas en iets van perzik. Wat ahornsiroop over een bolletje vanille-ijs. Qua kruiden denk ik aan kaneel en kruidnagel. Erg, erg mooi.

Hij streelt de tong. Zijdezacht. Maar dat duurt niet al te lang. Hij wordt snel veel groter dan je aanvankelijk zou denken. De kruiden komen groots opzetten en ook het fruit explodeert op je tong. Een klein smaakbommetje, maar best krachtig. Veel meer uitgesproken dan de neus deed vermoeden. Peperkoek en donker fruit, maar ook een hint van gekonfijte grapefruit. Ook wat groene tuinkruiden. Tijm? Maar het fruit neemt toch het voortouw en evolueert naar abrikozen, sultanas en appels met bruine suiker.

De afdronk is vlotjes lang te noemen, met een warme en kruidige kant, maar ook een bitter, tannisch randje.

Een erg leuke Macallan die zich als een drietrapsraket ontplooit. Een zachte, delicate neus, een krachtig palate en een drogende, tannische finish. Maar het geheel werkt erg goed. Aanrader. Ik begin meer en meer spijt te krijgen dat ik de eerste en tweede nooit gekocht heb. Deze Edition bottelingen zijn beter dan hun standaardspul en best betaalbaar.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4006