WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Macallan Edition No 2

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, februari 25, 2018 12:21:00

Distilleerderij: Macallan
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Macallan Edition No 2
Kleur: brons
ABV: 48.2%

Roca

Tot mijn spijt heb ik de Macallan Edition No 1 gemist, maar No 2 en No 3 staan hier nu voor mij te pronken en ik ga ze even H2H zetten. Edition No 2 is een samenwerking tussen Macallan's Bob Delgarno en de drie bekende Spaanse chefs van El Cellar de Can Roca (tweemaal reeds beste restaurant ter wereld), de broers Joan, Josep en Jordi Roca. Het is een combinatie van sherry puncheons, butts en refill hogshead.

Peperkoek, rozijnen, toffee, mokka, mandarijn, Ovomaltine, bruin brood, herfstbladeren, gebakken appeltjes en ahornsiroop. Nog een hint van espresso en wat Cadbury’s melkchocolade met gedroogde stukjes fruit in. Lekker zoet en best complex. Deze neus heeft veel te bieden.

Het mondgevoel is prima. Rond, romig en onmiddellijk groots qua kruidigheid en fruitigheid. Pepers, gember, abrikozengebak, bosbessen en kaneel. Bruine toast met appelsienconfituur. Zoethout en honing. Erg aangenaam.

De romigheid wordt bijna stroperig in de lange afdronk vol pepers en rozijnen, met gesuikerde appelsienschillen op het sterfbed.

Een zoete en intense Macallan die me erg aangenaam verraste.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4005