WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park 22 Year Old 1992 The Nectar of the Daily Drams

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, februari 21, 2018 07:36:11

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 22 Year Old 1992/2016, Anniversary Edition 9, Daily Dram
Kleur: goud
ABV: 50%

Olie

Deze stond al even in de kast, maar vandaag mag hij op tafel: een Highland Park die door The Nectar werd gebotteld in 2016 ter ere van hun 10e verjaardag. Hij werd gestookt in 1992 en gebotteld op 50%.

Oh! Dit is een lekkere neus! Onmiddellijk mooi zoet met flink wat citroen - zeste inclusief - en frisse heide, een erg mineraal kantje, iets wat me aan grind of leisteen doet denken en zachte honing. Jonge mandarijnen, zoethout, kinine, groene druiven (met pit!) en witte chocolade. Nou, dat was fun!

Hij mocht iets meer body hebben, wat mij betreft. Maar de smaak zit goed, erg goed. Mooie verderzetting van de neus, met kruiden die hem flink wat punch geven. Denk peper, zoethout, gember. Iets van olijfolie, notenolie, lijnzaadolie. Flink wat olie, ik weet het. Een zilt element verschijnt, wat ik erg leuk vind. De honing houdt hem voldoende zoet.

De finish is lekker lang op meer van 't zelfde, met een mooie, zoete rookontwikkeling, kruidigheid en diepte. Ik heb wel de neiging naar een glas water te grijpen, nu.

Ik zou dit zeker geen typische Highland Park durven noemen - blind had ik hem zeker niet herkend - maar lekker is hij wel. Maar 350 EUR of meer? Ouch! Dat is niet voor mijn portemonnee.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4001