WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park Valkyrie

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, februari 19, 2018 07:50:57

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park Valkyrie
Kleur: vol goud
ABV: 45.9%

Walkure

De Valkyrie is de eerste release in de nieuwe reeks 'Viking Legends' van Highland Park (in 2018 zal de Valknut verschijnen - in 2019 tot slot de Valhalla). Jim Lyngvild, een expert in Noorse mythologie, heeft het logo ontworpen. Het is een eerbetoon aan de Valkyrie, de schildmaagden van Odin, die hun god een mede - een drank van gefermenteerde honing en water - aanbieden uit een gekromde hoorn. Enfin, om maar te zeggen dat HP's marketingafdeling weer naarstig in de weer is geweest om de link met de oude vikingen in de verf te zetten.

Hij start eerlijk gezegd betrekkelijk scherp op de neus, met een toets van rubber. Gelukkig vervliegt die snel om plaats te maken voor allerhande wit en geel fruit. Denk appels, peren, perzik en een dikke, vette hint van witte chocolade. Wat honing en een klein toefje rook. Alles bij elkaar best aangenaam, maar verre van wereldschokkend.

De aanzet is prima, de sterkte ook. Maar op smaak is hij een pak minder fruitig dan de neus deed vermoeden. Turf en woodsmoke - in samenwerking met peper, nootmuskaat en wat zoethout - geven hem een kruidig karakter. Hoewel hij nog voldoende zoet is, is het niet fruitig. Eerder iets van tabak, gerookt vlees en karamel en honing.

In de eerder kort afdronk wordt hij flink droog als van chili, houtschaafsel en eik.

Zeker niet slecht, maar ook niet '60 EUR goed', in alle eerlijkheid.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3999