WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park New Make Spirit Drink

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, februari 18, 2018 10:18:08

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park New Make Spirit Drink, 350ml
Kleur: clear
ABV: 50%

Zelfzeker

Mijn zwakke plek voor new make is ondertussen genoegzaam bekend. Zeker als hij niet commercieel te krijgen is, ben ik altijd zo blij als een kind wanneer ik een sample te pakken krijg. Maar sommige distilleerderijen hebben (of hadden) hun new make gewoon op de markt, zoals deze New Make Spirit Drink van Highland Park. Hij werd versneden naar 50% en was te koop in half bottles, maar wordt ondertussen niet meer verkocht.

De neus is verrassend zoet en zelfs wat snoeperig, maar wel droog. Denk viooltjes en harde snoepjes met aardbeismaak. Iets van gezoete boter en zelfs wat sappige peren. Hij heeft ook iets van hazelnoten en... bloed. Heerlijk streepje rook. Er aangename new make op de neus.

Het alcoholpercentage is absoluut geen probleem. Integendeel, het geeft hem een mooie punch. Opnieuw snoeperig en rokerig, maar nu ook met een licht herbaal kantje. Peper, anijs, rauwe aardappelen en iets van melkchocolade.

De afdronk is middellang, zelfzeker en kruidig. Iets van koper op het sterfbed (wat grappig is, aangezien dat het enige is wat deze spirit al geraakt heeft...).

Wat een mooie spirit. Wat jammer dat hij niet meer te krijgen is.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-01-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3998