WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenlivet Cipher

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, februari 16, 2018 07:46:40

Distilleerderij: Glenlivet
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlivet Cipher, OB 2016, 33.000 bts
Kleur: vol goud
ABV: 48%

Kruidenthee

Net als de Glenlivet Alpha, is de Glenlivet Cipher een mysterie. Hij werd gelanceerd in 2016 zonder enige informatie over vattype of leeftijd (hoewel ik links en rechts 16 jaar oud werd ingefluisterd). Enkel het ABV werd prijsgegeven. Hij ging gepaard met een app die u in staat moest stellen om uw eigen tasting notes samen te stellen. Ik doe het liever zonder, als u het mij niet kwalijk neemt.

Fruitig mag deze neus alvast wel genoemd worden. Geel fruit in een stoofpotje, met mango en passievrucht op kop, alsook enkele gedroogde varianten zoals abrikoos en ananas. Wat citrus en de hint van banaan. Iets van noten en gedroogde bloemen. Na enkele minuten wordt dat aangevuld met snuiftabak, gember en zachte karamel.

Hij is mondvullend, bijna romig. Flink fruitig opnieuw, met banaan en appelsien - nee, nectarine! - in de de hoofdrol, gevolg door peper en nootmuskaat. Dit valt best mee. Licht drogend op gember, peper, kaneel met nog wat honing en kruidenthee. Midpalate verschijnt een bitter randje en wordt de eik stilaan erg luid.

De afdronk is middellang, drogend en licht bitter op noten en tannine.

Een tikkeltje atypisch voor Glenlivet, toch, met de nadruk op kruiden in plaats van fruit. Mooie release, ware het niet dat hij aan de dure kant is voor wat je krijgt.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3996