WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenlivet 18 Year Old Castleton of Blairfindy

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, februari 15, 2018 07:49:50

Distilleerderij: Glenlivet
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlivet 18 Year Old, OB 2015 Single Cask Edition, Castleton of Blairfindy, Cask #59245
Kleur: koper tot brons
ABV: 53.1%

Intens

Deze officiële botteling van Glenlivet - excuus, The Glenlivet - kwam in 2015 op de markt in hun zogenaamde Single Cask Edition. Ik proefde hem op een festival - ik weet helaas niet meer welk - maar had wel de voorzienigheid om een sample mee naar huis te nemen om hem vandaag op mijn gemak te ontdekken. Dit is vat #59245 en de botteling kreeg de naam 'Castleton of Blairfindy' mee. Aan de kleur te zien, lijkt dit een sherryvat te zijn geweest.

Oh, my, dit is lekker! Espresso en orangettes op de neus. Flink wat donkere honing, karamel en gedroogde abrikozen. Kandijsuiker en een heel licht streepje woodsmoke maken van deze neus een regelrecht feest.

Mooie, mondvullende body en de whisky is meteen mierzoet. Een karrenvracht aan honing gaat het zoete fruit vooraf - opnieuw flink wat appelsien en gedroogde abrikozen - terwijl een pepertje voor de nodige punch zorgt. Daar mogen nog wat bakkerskruiden bij, gezouten karamel, zoethout en iets van moutsuiker. Betrekkelijk intens, moet ik zeggen. Ook op smaak is de woodsmoke duidelijk merkbaar en dat geeft hem een extra laag van complexiteit.

De afdronk is lang, zoet en droog. Ja, dit is echt genieten, hoor.

Dit is verre van een entry level malt, maar een erg complexe en mooie Speysider van één van Schotland's oudste distilleerderijen.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3995