WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Eddu Silver

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, februari 01, 2018 17:40:51

Distilleerderij: Distillerie des Menhirs
Regio: Frankrijk
Fles: Eddu Silver, OB, French Oak Casks
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Hep ijin, nep krouadur

Naast de Eddu Grey Rock - een blended grain - heeft de distilleerderij ook nog de Grey Rock Brocéliande, Silver, Silver Brocéliande, Gold en Ed Gwenn. We proberen de Silver, die een single grain is, want voor 100% uit boekweit gestookt.

De neus is snoeperig zoet en vertoont naast vanille en zilte olijfolie vooral... euh... appelcider! Zou het kunnen dat ze hun spirit op hun eigen Franse vaatjes laten rijpen die ze voorheen gebruikten voor hun cider? Dat is niet eens zo vergezocht, toch? Maar het resultaat is er dan ook naar.

Erg zoet op smaak, maar meteen wederom met dat vreemde zilte randje. Best leuk, ware het niet dat er ook onmiddellijk een chemische zoetheid naar boven komt. Iets van appels en litchi met wat steranijs en kaneel. Gaat helaas vanaf de tweede slok richting rozenwater en parfum.

De afdronk is genadig kort op litchi, honing, nootmuskaat, kaneel en... cognac.

'Hep ijin, nep krouadur' is Bretoens voor 'zonder verbeelding, geen creatie'. Maar hoewel het idee van een boekweitwhisky me wel intrigeert, doet de smaak dat allerminst. 40 EUR die ik veel liever aan iets anders besteed.

68/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-11-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3980