WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Eddu Grey Rock

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, februari 01, 2018 07:24:11

Distilleerderij: Distillerie des Menhirs
Regio: Frankrijk
Fles: Eddu Grey Rock, Blended Grain
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Boekweit

De Franse Distillerie des Menhirs ligt in Plomelin, Bretagne, iets ten zuiden van Quimper en niet zo gek heel ver van de Golf van Biskaje. Ze werd reeds in 1986 opgericht door Guy de Lay, die er pommeau en ciders stookte van de locale appels. In 1998 begonnen ze ook met het stoken van whisky, maar in plaats van gerst te gebruiken, is de ter plekke verbouwde boekweit het hoofdingrediënt. Eddu is Bretoens voor boekweit, vandaar. Deze Grey Rock is een blended grain, wat betekent dat er ook andere granen in de mix zitten. Hij rijpt in kleine vaten van Franse eik.

De neus is erg licht en floraal, met toetsen van vanille en jasmijn. Een klein beetje honing en wat bruine suiker. Erg zoet, zelf een beetje te zoet naar mijn gading.

De body is best aangenaam. Ook op smaak erg zoet met hints van appelsien en abrikoos, maar er zit ook iets chemisch in dat eerder aan medicijnen doet denken. Hoestsiroop, maar licht gekleurde als u begrijpt wat ik bedoel. Niet bepaald mijn ding.

De afdronk is eerder kort met een toets kaneel en zelfs een licht ziltje dat me wat verrast.

Een snoeperig zoete grain, die je zo'n 35 EUR zal kosten. Lijkt me prettig om zulks op vakantie in Bretagne op tafel te zetten, maar ook niet meer.

66/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-11-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3979