WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Compass Box Double Single

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, januari 29, 2018 07:19:25

Bottelaar: Compass Box
Regio: Schotland
Fles: Compass Box Double Single, Third Edition, 2017, 5838 bts.
Kleur: goud
ABV: 46%

Vloeibaar Dessert

We kennen Compass Box natuurlijk vooral van de Spice Tree, The Peat Monster en dergelijke release, maar enfant terrible van de whiskyindustrie John Glaser heeft al heel wat meer leuks op zijn palmares staan. Vandaag proeven we de derde editie van zijn zogenaamde Double Single, een blend die werd samengesteld met één single malt en één single grain - vandaar de naam. De malt is 24-jarige Glen Elgin (zie zo'n 72% van deze blend uitmaakt), de grain is afkomstig van Girvan en nog ouder.

Bijzonder zoete en fruitige neus met vanille op kop gevolgd door frisse appels, sappige peren en cashewnoten. Mandarijn en appelsien, ook. Ja, dit is Fanta Orange op steroïden! Een mespuntje peper en een mooie toets van het eikenhout. Betrekkelijk fris, allemaal. Doet me een beetje aan winegums denken.

Mooi mondgevoel: lekker olieachtig en bijna romig. Opnieuw veel appels en peren, maar nu ook flink wat kruiden in de vorm van gember, peper & zout en blaadje munt. Mooi rond en rijk, zeg. Komt een tikkeltje snoeperig over.

De afdronk is verrassend lang met wat Orangettes op het sterfbed.

Een vloeibaar dessert, als u het mij vraagt. Wel megalekker. Maar zo'n kleine 200 EUR vind ik er toch net iets over.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-11-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3976