WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Porto: Graham's 30 Year Old Tawny Port

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, januari 19, 2018 12:32:48

Bottelaar: W&J Graham's
Regio: Portugal
Fles: Graham's 30 Year Old Tawny Port
Kleur: mahonie
ABV: 20%

Melasse

In 2016 werd Graham's Port verkozen tot 's werelds meest bewonderde porto door Drinks International. Meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten brachten hun stem uit en Graham's kwam als winnaar uit de bus. Vandaag proberen we hun 30-jarige Tawny Port die in 2013 een zilveren plak wegkaapte op de International Wine Challenge.

Hij is erg verschillend van zijn 20-jarige broertje. Deze is veel minder 'fris', maar veel geconcentreerder. Rood fruit, besprenkeld met flink wat honing, in een stoofpotje met rozijnen, dadels en wat chocolade. Karamel en hazelnoten. Echt heerlijk, hoor.

Ook op smaak komt hij veel geconcentreerder over. Rijke, ronde smaak op gedroogd fruit met flink wat warme suikers - bijna melasse - rozijnen en frambozen. Heerlijke romig.

De afdronk is middellang, romig zoet en ronduit heerlijk.

Deze gaat heerlijk bij een kaasschotel of een chocoladedessert, maar is eigenlijk al een dessert op zich. Reken op zo'n 90 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3964