WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Porto: Graham's 20 Year Old Tawny Port

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, januari 18, 2018 07:19:10

Bottelaar: W&J Graham's
Regio: Portugal
Fles: Graham's 20 Year Old Tawny Port
Kleur: roodbruin
ABV: 20%

Cassis

Langs de Douro, de Nijl van Portugal zeg maar, liggen ontelbare terrassen met wijngaarden voor Porto. W & J Graham - met Schotse roots! - wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste in opmerkelijke, uitgebalanceerde port. Hun Vintages en Late Bottled Vintages zijn prijsbeesten, maar ook hun Tawny doet het erg goed. We zetten er deze week drie op een rijtje: de 20-jarige, 30-jarige en zelfs 40-jarige Tawny Port. Beginnen doen we met de 20-jarige, die in 2013 de gouden medaille wegkaapte op de International Wine Challenge.

De neus heeft een rijk boeket aan noten en overrijp rood fruit met tonen van sinaasschillen. Erg zacht en romig. Hij entertaint makkelijk een minuut of tien alvorens je de neiging voelt hem te drinken.

Hij is lekker rond en zacht, zoet op rood fruit en cassis.

De afdronk is kort, zoet en zacht.

Zet hem een kwartier voor je hem schenkt in de koelkast en serveer hem bij een dessert van crème brûlée of fruitcake. Zo'n 45 EUR, wat hij zeker waard is. Maar hou er wel rekening mee dat hij zo vlot binnen gaat, dat hij wellicht de avond niet overleeft.

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3963