WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rock Oyster Cask Strength

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, januari 13, 2018 10:09:09

Bottelaar: Douglas Laing
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Rock Oyster Cask Strength, Small Batch Release
Kleur: zonlicht
ABV: 57.4%

Zoet & Zilt

Na de Big Peat, Scallywag en de Timorous Beastie was het de beurt aan Rock Oyster, die representatief moet zijn voor de eilanden (hoewel er ook wat Islay in verwerkt werd). De originele versie werd op 46.8% gebotteld, maar hij is nu ook op vatsterke beschikbaar.

Net als bij de 'gewone' versie, krijg ik hier ook flink wat brooddeeg en gist, appels, munt en zeewier op de neus. Hoewel de turf present tekent, is hij erg discreet.

De body is prima en de aanzet op vatsterkte een aangename gewaarwording. Meteen een grootse rookontwikkeling en kruidigheid met een mooie balans tussen zoete en zilte elementen. Ik heb gebakken appeltjes, honing, peper, zout en iets van assen op smaak.

De afdronk is middellang en eens de rook wat weg gedeemsterd is, wordt hij terug verrassend zoet.

Mooie, uit de kluiten gewassen maar toch betrekkelijk jong aandoende blend.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3957