WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Lagavulin Distillery Exclusive 2017

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, januari 09, 2018 17:31:46

Distilleerderij: Lagavulin
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Lagavulin Distillery Exclusive 2017, 7.500 bts
Kleur: koper
ABV: 54.1%

Gummy Bears aan het Kampvuur

Als je dan toch op Islay bent, breng dan een botteling mee die je nergens anders kan vinden, zoals deze Distillery Exclusive uit 2017 van Lagavulin. Ik bracht een fles mee voor mijn makker Manny, die hem bij ophalen prompt open maakte en me meteen vroeg om er nog één voor hem te scoren. Dankzij een netwerk aan whiskyvrienden was dat geen al te grote opdracht. En eerlijk gezegd heb ik al spijt dat ik geen fles voor mezelf heb laten meebrengen, want het is een geweldige Lagavulin.

Zeer mooie, erg typische Lagavulin op de neus met flink wat citrus, scheepstouw, getoaste eik, turfrook en vanille. Erg clean, hoor. Gummy bears aan het kampvuur! Gedroogde abrikozen, nat hout en amandelen komen er snel opzetten. Gekonfijte appelsienschillen. Dit is erg, erg mooi!

Hij is romig en mondvullend, betrekkelijk pikant op flink wat woodspice. Teer en roet komen heel sterk opzetten, maar hij blijft toch fruitig en zoet. De eik laat iets meer van zich spreken dan verwacht, net als de turf. De rook wordt betrekkelijk groots. Gezouten karamel, appelsien opnieuw... ah, dit is echt lekker.

De afdronk is erg lang, donkerzoet en rokerig met een extra lading assen.

Ik denk dat ik net mijn favoriete Lagavulin geproefd heb. Nee, ik weet het wel zeker. Thx, Manny!

90/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3951