WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Laggan Mill 8 Year Old 2008 Cooper's Choice

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, januari 07, 2018 09:03:47

Distilleerderij: Lagavulin
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Laggan Mill 8 Year Old 2008/2018, Cooper's Choice, bourbon cask #7391, 40 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Natte Herfstbladeren

Hoewel het label trots 'The Secret Islay' proclameert, denk ik dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit Lagavulin is. Immers, Lagavulin is de verbastering van 'Laggan Mhouillin', het ondiepe dal waar de molen staat. 'Nuff said.

De neus begint betrekkelijk zacht op wat vermolmd hout, natte herfstbladeren, citroensap, anijs en zoetzure turf. Weinig rook in alle eerlijkheid.

De body is erg licht, met wat zeezout en vanille, wit fruit en olijven. De assen komen sterk opzetten, maar hij blijft betrekkelijk jong aandoen (dat is hij ook, natuurlijk) op appeltjes en wat roet. In alle eerlijkheid vind ik deze wat aan de vlakke kant.

De afdronk is middellang en betrekkelijk zoet.

En jong aandoende, erg cleane, Lagavulin die gevaarlijk makkelijk naar binnen gaat.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3947