WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2016

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, januari 02, 2018 17:21:22

Distilleerderij: Laphroaig
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2016, Madeira Cask
Kleur: vol goud
ABV: 51.6%

Weirdo

Dankzij mijn goede vriend Chris Lauriers - Zijne Hoogheid de Whisky Ambassadeur van België - kan ik niet minder dan 10 - tien! - Feis Ile bottelingen van Laphroaig op een rijtje zetten van 2007 tot en met 2016. Het wordt een mooie reis door de tijd.

Dit is de botteling van 2016 die een finish kreeg op Madeira vaten, vandaar de rode koker.

WTF? Wat een vreemde neus. Wijnazijn, chocolade, turfrook... een vreemde mix, als u het mij vraagt. Ik moet bekennen dat ik niet erg overtuigd ben.

Hij is romig op de tong. Flink wat assen. Al snel krijg ik iets zoets - weliswaar goed verborgen achter een rookgordijn (heb je 'm?) - als van bessen, ananas en misschien zelfs lychee. Hij is lekker en interessant, maar het is toch even wennen.

De afdronk is erg, erg lang. Maar opnieuw een tikkeltje vreemd. Hij wordt naar het einde toe flink bitter en laat je mond helemaal droog achter.

Een weirdo van een Laffie als u het mij vraagt. Ik beken dat ik er niet erg tuk op ben.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3942