WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, januari 02, 2018 07:23:19

Distilleerderij: Laphroaig
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Laphroaig Cairdeas Feis Ile 2015, 200th Anniversary Edition, 28.500 bts
Kleur: goud
ABV: 51.5%

Lapsang Souchong

Dankzij mijn goede vriend Chris Lauriers - Zijne Hoogheid de Whisky Ambassadeur van België - kan ik niet minder dan 10 - tien! - Feis Ile bottelingen van Laphroaig op een rijtje zetten van 2007 tot en met 2016. Het wordt een mooie reis door de tijd.

Dit is de botteling van 2015, gebotteld ter ere van de 200e verjaardag van de distilleerderij. Volgens de PR-afdeling leunt deze 11-jarige whisky erg nauw aan bij de Laffie van zo'n 200 jaar geleden.

De neus begint aan de zoete kant, met best wat vanille en citrus. Kalksteen. Na enkele ogenblikken neemt de turf toch de teugels in handen en ontwikkelt hij mooie rokerige toetsen en iets van een zeebries.

Ondanks het hoge ABV vind ik hem best zacht en aangenaam in de mond. Turf en kruiden komen eerst. Denk peper, nootmuskaat en een enkele chili. Lapsang Souchong thee!

De lange afdronk is zijn sterkste kwaliteit: lang, warm, kruidig op turf en enkele houttoetsen.

Heerlijke Laffie, zonder enige twijfel.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3941