WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Islay Single Cask Exclusives LNB002 CWC

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, december 24, 2017 09:34:31

Bottelaar: Creative Whisky Company
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Islay Single Cask Exclusives LNB002, Creative Whisky Company
Kleur: witte wijn
ABV: 50%

Gekookte Hesp

David Stirk heeft met zijn Creative Whisky Company sinds kort enkele Single Cask Exclusives, waarvan de distilleerderij geheim wordt gehouden... of toch zo goed als. Er wordt enkel verwezen naar een 'cask reference', die in dit geval LNB is. Dat staat voor Loch Nam Burn en is de waterbron van Caol Ila. Ik zei het al: zo goed al geheim, maar niet helemaal dus. Deze botteling kreeg geen leeftijdsaanduiding.

Op de neus is hij alvast atypisch voor Caol Ila. Ik krijg de maritieme elementen, alsook wat citrus, maar de neus wordt hier gedomineerd door gekookte hesp en plasticine. Een combinatie die toch even schrikken is, hoewel het wel werkt.

Op smaak is het dan weer boenk erop. Citrus, moutsuikers, vanille, turfrook, zilt, oestersap en zoethout delen de lakens uit. Maar de plasticine komt toch een beetje terug, zij het wel zonder storend te worden. De malt is echter wel flink in your face moet ik zeggen.

De afdronk is eerder aan de korte kant op meer van 't zelfde, maar wel betrekkelijk scherp en kruidig.

Een brutale vlegel, hoor, deze - overduidelijk jonge - Caol Ila. Pakweg 50 EUR.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3926