WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Miltonduff 21 Year Old 1994 Gordon & Macphail Cask Strength

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, december 07, 2017 07:24:25

Distilleerderij: Miltonduff
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Miltonduff 21 Year Old 1994/2016, Gordon & Macphail Cask Strength, 1st fill sherry puncheon #15220
Kleur: brons
ABV: 59.9%

Donkerzoet

Deze Miltonduff werd door één van Schotlands oudste onafhankelijke bottelaars op de markt gebracht: Gordon & Macphail. Hij werd in hun bekende Cask Strength reeks gebotteld op - ah ja ! - vatsterkte. Het betreft een first fill sherryvat en dat zie je aan de mooie, donkere kleur.

De neus is donkerzoet, maar vertoont in eerste instantie vooral iets floraals, bijna geparfumeerd, en flink herbaal. Denk bouillon. Gelukkig blijft dat niet te lang hangen, om plaats te maken voor rozijnen, gekonfijte appelsienschillen en geroosterde noten. Pruimen en een hint van chocolade (praliné) komen sterk opzetten vanaf de tweede keer dan ik mijn neus in het glas steek. Cuberdons en mokatine in de verte. Dat is al stukken beter.

De body en smaak zijn prima. Nu is hij vooral zoet en gaat het om pruimen, appelsienen, (veel) rozijnen en gebak. Karamel en woodspice komen opzetten. Het florale is op smaak niet terug te vinden, wat ik prima vind.

De afdronk is betrekkelijk lang en een tikkeltje kruidig, maar het is vooral dat donkerzoete karakter dat het langst blijft hangen. Prima!

Mooie Miltonduff die dankzij het sherryvat flink wat karakter heeft gekregen.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 08-10-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3901