WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Miltonduff 8 Year Old 1999 Daily Dram

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, december 06, 2017 17:30:07

Distilleerderij: Miltonduff
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Miltonduff 8 Year Old 1999/2008, Mille Tonnes d'Oeufs, Daily Dram, cask #820, 336 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Kruidig Kantje

Miltonduff is één van die oude getrouwen die al sinds 1824 (of lang daarvoor al) operationeel waren. Het is één van de malts die body en karakter moeten geven aan blends zoals Ballantine's, Teacher's, Old Smuggler en Chivas Regal. Maar we zetten een onafhankelijke botteling van Daily Dram aan de lippen, die deze 8-jarige een beetje tongue-in-cheek Mille Tonnes d'Oeufs doopte.

De neus is alvast heel aromatisch, want de kamer vult zich met appel- en perensap, flink wat vanille, een toets van munt en wat citrus. Helaas weinig meer. Het is een complexloze, maar wel erg frisse, neus.

Op smaak is het meer van hetzelfde, maar dan met een kruidig extraatje in de vorm van peper en paprika. Het citrusfruit gaat ook vlotjes over het witte boomgaardfruit heen. Appelsien voert de smaken aan.

De afdronk, die middellang is, wordt zelfs een tikkeltje scherp van de kruiden, waardoor de fruitigheid plots wat verloren gaat.

Een lentewhisky met een kruidig kantje, maar veel om het lijf heeft deze toch niet echt. Dit is overigens de jongste Miltonduff die ik al proefde.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 08-10-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3900