WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

BenRiach 11 Year Old 2005 Bourbon Barrel #2551 for Premium Spirits

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, december 04, 2017 07:21:29

Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 11 Year Old 2005/2016 for Premium Spirits, bourbon barrel #2551, 220 bts
Kleur: goud
ABV: 56.1%

Mooie Vatkeuze

Premium Spirits, de Belgische importeur onder leiding van de immer charmante Claudia Hamm, selecteerde dit bourbonvat van BenRiach, dat 220 flessen op vatsterkte opleverde.

Zoete mout, kokosnoot, appels, amandelen en een hint van kiwi. Dat is de neus van deze BenRiach in een notendop. Geef hem wat tijd om te ademen en er komt een tropische toets aan te pas als van ananas. Wat lichtbruine suiker à la Graeffe. Pannenkoekenbeslag. Textbook BenRiach.

Hij is krachtig, maar behoeft geen water. Prima body. Olieachtig tot zelfs romig. Mooi gekruid op peper, zoethout en gember. Flink wat eik - toegegeven - maar mooi in balans dankzij heel wat fruitige toetsen zoals we die van BenRiach gewend zijn.

De finish is zonder meer lang te noemen, op fris en helder fruit met wat zoethout.

Mooie vatkeuze van Claudia en haar team. Een erg typische en lekkere bourbongerijpte BenRiach. Deze kan je nog vinden voor zo'n 72 EUR. Aanrader!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-09-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

PS. Update: sinds oktober is Premium Spirits niet langer de importeur van BenRiach. Dat is ondertussen The Nectar uit Zolder geworden.

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3895