WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

BenRiach 10 Year Old Curiositas

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, december 03, 2017 08:44:52

Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 10 Year Old Curiositas, OB 2015
Kleur: stro
ABV: 46%

Jodium & Zeewier

Ik ben niet zo tuk op de BenRiach Curiositas, moet ik bekennen. Dat verklaart wellicht waarom het al van 2010 geleden is dat ik deze nog aan de lippen zette. Mijn vriend Pat bezorgde me een sample van een botteling uit 2015 met de opdracht hem toch nog een kans te geven. Zo gezegd, zo gedaan.

De neus is zacht en toegankelijk en vertoont naast een beetje jodium en zeewier mooie toetsen van wit fruit en vanille. Dat gezegd zijnde is de neus wel betrekkelijk gesloten. Na enkele ogenblikken van ademen komt daar wit brood en wat heide bij. Maar het geheel is erg licht, hoor.

Hij is licht olieachtig en zoet, maar wel meteen gepeperd met flink wat maritieme elementen. Hij vertoont wat vanille, wit fruit, heide en zachte turf. Maar ik krijg vanaf de tweede sip ook oestersap en wat roet. Dat klinkt misschien niet geweldig, maar het werkt wel.

De afdronk is middellang op flink wat aarde en zoete mout.

Het blijft één van mijn minst favoriete expressies van BenRiach, maar hij is stukken beter dan ik me kan herinneren.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-09-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3893