WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Arran 20 Year Old 1996 VIS meets SWS

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, november 29, 2017 18:44:32

Distilleerderij: Isle of Arran
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Arran 20 Year Old 1996/2017, VIS meets SWS, Sherry Hogshead #1424, 214 bts
Kleur: goud
ABV: 49.4%

Heerlijk Lichte Sherry

Toen we begin 2017 onze Arran 20 Year Old 1996 for MMM lanceerden, waren we de eerste bottelaar met een Arran op die leeftijd op vatsterkte. Veel later kwamen we tot de vaststelling dat we deze eer zouden ontlopen hebben, ware het niet voor problemen met de labels en import van deze botteling van Henk Vis. Hij was eigenaar van een vat dat hij liet bottelen in samenwerking met SWS - de Sente Whisky Society - een whiskyclub uit West-Vlaanderen. Dhr Vis had het vat gekocht naar aanleiding van een advertentie in Times Magazine. 2016 was overigens de 10e verjaardag van de SWS club, dus het kwam mooi uit. Maar zoals gezegd waren er problemen met het bottelen en kwam deze pas in mei 2017 aan bij de SWS. Uitverkocht in een wip, dat wel. Maar gelukkig kon ik dankzij de voorzitter - Johan Tack, die zich nog steeds de haren uit trekt dat hij de Arran voor Mark & Manny's Malts gemist heeft - een fles bemachtigen. Johan was zo vriendelijk om daar een gul sample aan toe te voegen.

Absoluut geweldige neus! Heerlijk zoet op allerhande fruit met perzik en ananas op kop, gevolgd door hints van kokos en graeffe suiker. Doe daar gerust nog wat butterscotch bij. En kruisbessen. En mango. Het blijft maar komen. Heerlijk lichte sherry.

Mooie body. Prima. Romig en rond. Best kruidig, ook. Prima fruitcocktail met perzik op kop, gevolgd door grapefruit en kiwi. Pepertje, gember en zoethout zorgen voor de nodige pit.

De finish is erg lang, kruidig en fruitig met een licht bittertje op het sterfbed.

Erg, erg mooie Arran (minstens even goed als de onze, echt waar!), die wat onder de radar verdwenen is. Onterecht. Mocht je hier ergens een fles van te pakken kunnen krijgen: niet twijfelen!

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-09-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3888