WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Arran 17 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, november 28, 2017 07:23:10

Distilleerderij: Isle of Arran
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Arran 17 Year Old, OB 2014, 9.000 bts
Kleur: amber
ABV: 46%

Pruimtabak

In 2014 kwam een gelimiteerde oplage van de 17-jarige Arran op de markt. Ik vind hem verrassend donker, eerlijk gezegd.

Heerlijke neus op gekonfijt fruit en bruine suiker, groene appeltjes, bloedappelsien, een hint van perensiroop, schil van banaan en honing. Zacht gekruid op zowel peper als anijs met een hint van eikenhout. Doet een beetje old school aan, wat me wel aanstaat.

Hij komt erg strak binnen en is romig en gesherried. Flink wat kruidigheid met gember, anijs, kruidnagel, zachte peper en hint van kaneel. Dan komt het fruit dat zich nu vertaalt in flink wat citrus - appelsienschillen incluis - rode bessen en wat pruimtabak. Hij wordt zelfs een beetje zoetzuur, maar het werkt wel.

In de lange finish wordt hij wel erg droog, op zoethout, appelsienlikeur en opnieuw anijs.

Mooie Arran die barst van de kruiden en daardoor iets minder fruitig is dan we gewoon zijn van dit huis. Iets te droog op de finish naar mijn gading. Het is niet logisch dat je na een whisky naar een glas water verlangd, toch?

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-09-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3886