WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Clynelish 18 Year Old 1996 Signatory Single Cask Seasons

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, november 26, 2017 15:15:23

Distilleerderij: Clynelish
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Clynelish 18 Year Old 1996/2015 Signatory, Single Cask Seasons, refill sherry butt #6511, 676 bts
Kleur: brons
ABV: 49.9%

Laurier

Kirsch Whisky Import - een Duits onafhankelijk bottelaar - koos dit sherry butt uit de stallen van Signatory. Niet minder dan 676 flessen werden uit het vaatje getapt. De inhoud: een Clynelish van maar liefst 18 jaar oud uit 1996. Hij heeft een mooi gebronzeerd kleurtje.

De neus begint op heel wat citrus, zowel vers en sappig als gekonfijt. Limoen, grapefruit, bloedappelsien. Daarnaast een hint van Turks Fruit. Flink wat munt. De typische waxiness van Clynelish blijft wat achterwege, maar dat stoort niet. Vanaf de twee keer dat ik mijn neus in het glas steek, komen de sherrytoetsen sterk opzetten. Denk rozijnen, noten. Zelfs laurier. Oxo. Hint van zeebries. Complex en interessant.

De aanzet ik best kruidig, bijna pikant, te noemen. Flink wat peper en nootmuskaat. De munt keert snel weer, maar echt fruitig is dit niet meer. Wordt licht bitter van zowel het eikenhout als van appelsienschillen. Vanaf de tweede slok krijg ik toch nog mooie hints van kersen en gedroogde perzik. Best een actief vaatje, moet ik zeggen, want blind denk ik niet dat ik hier Clynelish uit gehaald zou hebben. Dat neemt niet weg dat het een lekkere smaakbom is!

De afdronk is erg lang, drogend, op zoete mout, flink wat kruiden en een hint van zeezout.

Een bommetje, zeker, maar van het distilleerderijkarakter schiet niet veel over.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3884