WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Clynelish 17 Year Old 1998 Signatory Vintage Collection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, november 26, 2017 08:27:02

Distilleerderij: Clynelish
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Clynelish 17 Year Old 1998/2016 Signatory Vintage Collection, Hogsheads #7778+7779
Kleur: zonlicht
ABV: 43%

Lychee

De Vintage Collection van Signatory is iets minder bekend, maar hij bevat niet minder mooie malts. Neem nu deze Clynelish uit 1998, gebotteld op drinksterkte in 2016. Twee hogshead werden voor deze botteling samengevoegd.

De neus is verrassend tropisch, als u begrijpt wat ik bedoel. Gebakken appels, rozijnen en zelfs een hint van - niet lachen - curry ketchup. Donkere acaciahoning en zelfs een hint van ahornsiroop. Ananas, lychee, zelfs wat frambozen. De typische waxiness is iets minder, maar toch aanwezig. Citrus komt snel en flink dominant opzetten. Toffee houdt het enigzins zoet. Prima.

De body is romig, de aanzet zoet. Het tropische fruit maakt wat plaats voor eerder inheems, wit fruit. Appels en peren komen nu naast de citroen/limoen te staan. Moutsuikers. Licht kruidig. Hint van witte chocolade. Vanille. Ik hou hier wel van.

De middellange finish gaat van kruidig naar droog.

Interessant hoe neus en smaak toch verschillend kunnen zijn. Dat gezegd zijnde is dit weer best een erg lekkere Clynelish. Is er andere?

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3883