WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Clynelish 17 Year Old 1997 Signatory UCF

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, november 25, 2017 18:08:59

Distilleerderij: Clynelish
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Clynelish 17 Year Old 1997/2015 Signatory UCF, Hogsheads #4621+4622
Kleur: zonlicht
ABV: 46%

Bangelijk Lekker

Clynelish 1997... dat op zich klinkt al bijna magisch in mijn oren. Ik heb al heel wat Clynelish uit dat jaar mogen proeven en het is tot nu toe altijd feest geweest. De verwachtingen van deze 17-jarige zijn dan ook hoog gespannen. Hij werd door Signatory gebotteld in hun bekende reeks Un-Chillfiltered. Andrew kieperde twee hogsheads bij elkaar en bottelde hem op 46%.

Hopla! Het is er wederom boenk op! Heerlijk frisse, waxy neus op allerhande zoet fruit à la meloen, limoen, gekonfijte ananas, lychee en overrijpe appels. Citroengras. Een hint van eucalyptus. Evolueert naar pompelmoes met kristalsuiker.

Heerlijk romige body en best krachtig ondanks het bescheiden ABV. Zoeter dan de neus deed vermoeden op moutsuikers en honing. Citrusfruit domineert, lekker zesty, aangevuld met wat peper en kinine. Zoethout. Iets van noten. Geroosterde amandelen? Komt dicht in de buurt. Heerlijk.

De afdronk is best lang te noemen, blijft gepeperd en bitterzoet met een zilt randje op het sterfbed.

Op vatsterkte zou je hier een moord voor begaan. Bangelijk lekkere Clynelish.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3882