WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kininvie 23 Year Old 1991

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, november 24, 2017 17:45:16

Distilleerderij: Kininvie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Kininvie 23 Year Old 1991, batch 3, 350ml
Kleur: stro
ABV: 42.6%

Eerste Keer

Geloof het of niet, dit is de allereerste keer dat ik een Kininvie single malt aan de lippen zet! Ik proefde hem voor het eerst op het Antwerps Whisky & Spirits Festival en nam meteen een sample mee naar huis. Ik was echt aangenaam verrast - met de whisky, welteverstaan. Ik was een pak minder enthousiast over de kostprijs van het kleinnood.

De neus is erg delicaat en zijdezacht met wat citrus en gras, flink wat vanille en subtiele toetsen van honing. Er zit zelfs - weliswaar helemaal op de achtergrond - een toets van natte aarde en iets melkachtigs in. Met wat verbeelding ruik ik ook de gerst nog.

Op smaak is hij lekker fris en zesty - vooral citrus nu. Licht gekruid ook: kaneel, gember en een tikkeltje nootmuskaat. Deze doet wel veel jonger aan dan zijn 23 jaar. Hij is fris en monter, beetje speels. Mooie verderzetting van de neus, aangevuld met wat witte chocolade en bloemsuiker. De citrus evolueert richting bloedappelsienen, wat ik wel prettig vind. Tot slot nog een licht florale toets.

De afdronk is eigenlijk best kort, maar wel zesty en fris. De kruiden van het hout deemsteren redelijk snel weg.

Lichte, aperitiefstijl single malt. Best lekker, maar wel verschrikkelijk duur. Een half bottle met een prijskaartje van 150 EUR, dat is teveel van het goede.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-11-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3880