WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenfiddich 15 Year Old Distillery Edition

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, november 22, 2017 20:02:44

Distilleerderij: Glenfiddich
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenfiddich 15 Year Old Distillery Edition
Kleur: koper
ABV: 51,0%

Ballen

Deze Distillery Edition is - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden - wel degelijk gewoon verkrijgbaar in de winkel. Hij is wel gebotteld op 51%, dus dat is al goed nieuws, aangezien ik Glenfiddich op drinksterkte over het algemeen wat lichtjes vind uitvallen.

De neus is best interessant. Niet zo licht als je van Glenfiddich verwacht. Een beetje brutaal, zelfs. Flink wat vanille en woodspice gaan het zachte fruit vooraf. Ik heb vooral appels en peren, maar ook iets van perzik en melkchocolade en een onverwacht maar heerlijk spoortje woodsmoke.

De body is prima en hij zet mooi aan met zijn 51%. Flink wat peren, nu, samen met allerhande kruiden van het hout. Gember, peper, bakkerskruiden en kaneel met een hint van vanille en paprikapoeder. Desalniettemin blijft hij lekker zacht en zoet.

De afdronk is het hoogtepunt van deze malt. Middellang op gepeperde peren en wat kaneel. Spoortje eik op het sterfbed. Prima.

Een leuke Glenfiddich met ballen. Het hogere alcoholpercentage helpt zeker. Omtrent 45 EUR, wat ik een faire deal vind.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3878