WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Mhor 28 Year Old 1982 Signatory Vintage

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, november 21, 2017 07:17:07

Distilleerderij: Glen Mohr
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glen Mhor 28 Year Old 1982/2010, Signatory Vintage Cask Strength Collection, Wine Treated Hogshead #1328, 272 bts
Kleur: goud
ABV: 56.8%

Meloen

Moh, dit is nog eens echt een oudje. Ik bedoel maar, Glen Mhor werd al in 1983 gesloten en enkele jaren later afgebroken. Op de site vind je vandaag de dag een shopping center. Zelf heb ik ook nog maar 4 keer de kans gezien om whisky van deze vergane glorie aan de lippen te zetten. Altijd een beetje leuk, toch? Liquid history... Hoewel... tot nu toe heeft deze malt uit Inverness me nog nooit kunnen overtuigen. Misschien dat het 'wine treated cask' (what the hell is dat nu weer?) soelaas kan brengen? Aan de slag.

De neus is enerzijds zoet en fruitig, maar anderzijds zit er toch een flink herbale toets aan als van netels en vers afgereden gras. Gelukkig wint het fruit waardoor dit een lekkere neus wordt. Er komt na enkele ogenblikken flink wat honing op zetten om zijn zoete neus nog meer te onderstrepen. Dan volgt wat olijfolie en citrusschillen. Tot slot meloen. With a vengeance! Moh, ik zou deze al bijna complex durven noemen.

De body is prima, de sterkte ook. Er zit een hint van karton in, maar die wordt snel overstemt door heerlijk sappig fruit en iets wat me aan kristalsuiker doet denken. Echt zoet, hoor. Woodsmoke steekt de kop op. Flink wat citrus (grapefruit!) dat wordt bijgetreden door een handjevol noten. Doe maar pistache. Dit is, laten we eerlijk zijn, ronduit geweldig.

Erg lange, bitterzoete afdronk, die flink wat kruiden tentoon spreidt. Meloen op het sterfbed.

Heerlijk! Zonder enige twijfel de beste Glen Mhor die ik al proefde. Tja, het is nog maar mijn vijfde, maar de vorige vier vielen me stuk voor stuk tegen, terwijl deze echt heel erg lekker is.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3875