WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ben Nevis 23 Year Old 1991 Signatory Vintage

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, november 20, 2017 17:45:02

Distilleerderij: Ben Nevis
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Ben Nevis 23 Year Old 1991/2015, Signatory Vintage Cask Strength Collection, Sherry Butt #2914, 571 bts
Kleur: koper
ABV: 56.3%

Cola!

Ben Nevis is een distilleerderij nabij Fort William aan de voet van de berg met dezelfde naam. Het is overigens de hoogste berg in het UK met zijn 1344 meter. In mijn ervaring kan Ben Nevis wat hit & miss zijn, dus benieuwd hoe deze 23-jarige me zal bevallen. Hij werd door Signatory gebotteld in 2015 in hun bekende Cask Strength Collection.

Heerlijke mix van gekookte vruchten en... euh... cola! De fruitvliegjes op mijn terras hebben een feestje... ik moet ze constant wegjagen. Mierzoet op mandarijn, bloedappelsien, Granny Smith, meloen, honing en ga zo maar door. Het is een echt fruitbommetje, hoor. Ik vind het geweldig.

Hij is erg krachtig, romig en mierzoet. En flink drogend. Wow! Al het fruit uit de neus verschijnt ook op smaak en nog veel meer. En alles in een heerlijke marmelade, aangevuld met rood fruit. Fruitvlieg... nee, wacht... die haal ik even uit mijn glas. Grrr... De kruiden zijn erg luid, maar niet storend. Het geeft deze Ben Nevis flink wat diepgang en complexiteit. En ondanks het hoge alcoholpercentage, is hij probleemloos te sippen zonder verdunnen. Ik raad het ook niet aan.

Gezellig lange afdronk, die je mond wel helemaal droog achterlaat.

Wow, dit was wederom een ge-wel-dige Ben Nevis. Wat vreemd dat eigenaar Nikka niet meer investeert in zijn hidden gem in de Highlands. We mogen van geluk spreken dat we hem bij de onafhankelijke bottelaars zo makkelijk vinden.

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3874