WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Strathmill 25 Year Old 1990 Signatory Vintage

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, november 19, 2017 19:20:04

Distilleerderij: Strathmill
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Strathmill 25 Year Old 1990/2015, Signatory Vintage Cask Strength Collection, hogshead #1529, 245 bts
Kleur: zonlicht
ABV: 52.3%

Lekker!

Ik beken, met Strathmill heb ik niet bepaald een goeie band. Ik proefde er nog maar twee waar ik echt aangenaam verrast van was en die hadden respectievelijk 37 en 38 jaar gerijpt. Niet moeilijk dat het al drie jaar geleden is dat ik deze Speysider nog aan de lippen heb gezet. Maar kijk, vandaag doen we een 25-jarige open van Signatory Vintage uit hun Cask Strength Collection, gedistilleerd in 1990.

Aangename en erg fruitige neus op banaan, gebakken appeltjes, mangoblokjes, honingbloesems met een zachte kruidige - eerder herbale - kant.

Mooie body. Lekker romig en zoet. De kruiden blijven fluisteren, waardoor het fruit naar het voorplan kan treden. Wat dat betreft, ligt de smaak perfect in het verlengde van de neus, wat ik een aangename verrassing vind. Dit is een lekkere, fruitige malt!

De finish is middellang, zoet en fruitig.

Toegegeven, dit is een eendimensionale whisky, maar hij is wel compleet foutloos. Wat mij betreft een lekkere Strathmill. Ik geloof niet dat ik dat al eerder gezegd heb.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3872