WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kilchoman 2009 Vintage Release

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, november 09, 2017 17:53:44

Distilleerderij: Kilchoman
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Kilchoman 2009 Vintage Release, OB 2017
Kleur: stro
ABV: 46%

Clean

In mei 2017 had ik het geluk een sample op vatsterkte te proeven van één van de vaten die onderdeel is gaan uitmaken van deze nieuwe Kilchoman 2009 Vintage Release. Na enkele maanden in de marrying tun werd de whisky versneden naar 46%. Het is een mix van zowel bourbon- als oloroso sherryvaten.

De neus is romig en zoet, waarbij het beste van zowel bourbon- als oloroso sherryvaten naar boven komt. Denk citrus en turf met een zilt randje, maar er zit toch een iets zoetere basis onder van bruine suiker en toffee.

Hij is verrassend zacht op de tong met turf vooraan en rijp fruit achteraan. Maar wel verrassend clean. De rookontwikkeling begint zachtjes, maar groeit naarmate de malt over je tong glijdt.

De afdronk is zonder meer lang te noemen. Clean op zoete turf, zonder zijn fruitigheid te verliezen.

Wederom een mooie Kilchoman, ook al is hij maar 8 jaar oud. Hij kan niet tippen aan het cask sample dat ik eerder proefde, maar dat lijkt me niet meer dan logisch. Appels en peren... Zo rond de 65 EUR, wat ik hem meer dan waard vind.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-10-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3861