WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenkinchie 1992 Distillers Edition

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, oktober 29, 2017 09:05:52

Distilleerderij: Glenkinchie
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Glenkinchie Distillers Edition 1992/2007
Kleur: amber
ABV: 43%


Meer dan oké

De jaarlijkse Distillers Edition van Diageo is een speciale uitgave van hun malts, waarbij de whisky steeds dubbel gerijpt is. Voor Glenkinchie is dat een rijping op enerzijds bourbonvaten, alvorens een tweede rijping plaatsvond op Amontillado sherryvaten. Deze botteling kwam in 2007 op de markt.

De neus is fruitig en zoet. Appelsien en abrikoos en een hint van onrijpe ananas. Licht floraal, met vers afgereden gras en wilde heidebloemen. Betrekkelijk granig. Hint van dadels. Na enkele ogenblikken komt daar wat banaan bij. Meer dan oké, hoor.

Hij is mooi olieachtig, maar wel onmiddellijk mierzoet op de tong. hetzelfde fruit als op de neus, aangevuld met wat lichte kruiden. Een beetje kruidnagel en zoethout, alsook een mespuntje peper. Wat noten komen er bij. Opnieuw meer dan oké, maar groots is dit zeker niet.

De afdronk is middellang en vertoont wat agrums en cacao.

Deze is nog moeilijk te vinden, maar echt rouwig hoeft u daarover niet te zijn. Wel stukken beter dan de standaard 12-jarige, maar ook dubbel zo duur. Dit 65 EUR spendeert u beter aan iets anders.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3849