WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenmorangie Original

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, oktober 24, 2017 06:32:31

Distilleerderij: Glenmorangie
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenmorangie Original, OB 2016
Kleur: licht goud
ABV: 40%

Foutloos, maar ook inspiratieloos

De Ten Year Old werd - met de overname door LVMH - herdoopt in Original. Hij is nog steeds minimaal tien jaar gerijpt op eik uit het bos in de Ozark Mountains, waarvan Glenmorangie overigens eigenaar is. Het is hun entry level malt op 40%. Ik proefde hem al eerder, vond hem maar gewoontjes, maar wil na zes jaar nog wel eens een poging wagen.

De neus is erg zoet en braaf op vanille, toffee, honing en wit fruit. Denk vooral appels en peren, maar misschien - met wat goede wil - ook enkele kruisbessen. Iets romiger dan ik me herinner, dus dat is alvast fijn.

Hij is ook wat olieachtig, bijna romig, op de tong. Wederom een fijne verrassing. Hij is opnieuw erg zoet (op meer van hetzelfde als op de neus, maar opgesmukt met een rozijntje, amandelnoten en flink wat karamel), maar ook een tikkeltje kruidig. Maar heel zacht hoor. Een klein snuifje peper, zeg maar, bijna het vermelden niet waard.

De middellange afdronk gaat verder op hetzelfde elan.

Een foutloze, maar ietwat inspiratieloze, entry level malt. Zo'n 30 à 35 EUR, afhankelijk van waar je kijkt. Prima whisky voor (no offense!) beginners.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3844