WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Blair Athol 27 Year Old 1988 Signatory for TWE

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, oktober 23, 2017 07:35:57

Distilleerderij: Blair Athol
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Blair Athol 27 Year Old 1988/2016 Signatory for The Whisky Exchange, refill sherry butt #6845, 565 bts
Kleur: amber tot brons
ABV: 55,7%

Abrikozenconfituur

Deze Blair Athol uit 1988 werd door The Whisky Exchange geselecteerd uit de stallen van Signatory. Signatory heeft zijn warehouses in Pitlochry (bij de Edradour distilleerderij), op slechts 7 kilometer van de Blair Athol distilleerderij. Leuk wist-je-dat-je. Het vat leverde maar liefst 565 flessen op die je op de site van TWE kan bestellen en laten graveren - laat dat nou precies zijn wat het vrouwtje van mijn whiskygabber Jonny liet doen. En Jonny was zo vriendelijk mij een sample op te sturen.

Hola! Ik heb 'm nog maar net ingeschonken en onmiddellijk vult de ruimte zich met een heerlijk zoet aroma van koffiebonen, melkchocolade, gedroogde perzik, tijm en eucalyptus, appelsienlikeur, kersenpitten en marsepein. Niet echt een sherrybom, maar wel heel erg mooi.

Hij is lekker romig en brandt niet, ondanks het hoge alcoholpercentage. Dat neemt niet weg dat het een krachtpatser is, hoor. Lekker zoet en vooral erg kruidig. Nu is het één en al bloedappelsienen (op steroïden, vanzelfsprekend), kruidnagel en tuinkruiden. Abrikozenconfituur schemert door. Misschien zelfs een tikkeltje rabarber. Mooi gebalanceerd.


De afdronk is heerlijk lang, zoetzuur en kruidig en laat je mond droog achter.

Dit is mijn 20e Blair Athol. Ik had het stukken slechter kunnen treffen. Hier nog verkrijgbaar voor zo'n 140 EUR, graveren niet inbegrepen. Bedankt, Jonny & Eef!

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3843