WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Blair Athol 21 Year Old 1995 Valinch & Mallet

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, oktober 22, 2017 07:29:56

Distilleerderij: Blair Athol
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Blair Athol 21 Year Old 1995/2016, Valinch & Mallet, Sherry Puncheon #12853, 592 bts
Kleur: vol goud
ABV: 56,8%

Bloemsuiker

Blair Athol - één van Schotlands oudste distilleerderijen, opgericht in 1798 - is sinds 1998 in handen van Diageo. Het overgrote deel gaat in de Bell's blend en officiële releases kan je op je twee handen tellen. Gelukkig komt hij erg vaak uit via onafhankelijke bottelaars. Dit is er zo eentje uit de stallen van de betrekkelijk nieuwe bottelaar Valinch & Mallet uit Italië.

De neus is erg zoet op Turks Fruit en gesuikerde schil van appelsien en pompelmoes. Mooie hints van witte chocolade en eucalyptus. Bloemsuiker. Een druppeltje balsamico en wat sultanas. Carré confituur. Erg zomers en fris.

Stevige aanzet met opnieuw al het fruit uit de neus, aangevuld met flink wat kruiden. Chili peper, nootmuskaat en een mespuntje saffraan. De balsamico keert weer. De citrustoetsen nemen de bovenhand, op de hielen gezeten door perzik in siroop.


De finish is middellang op meer van hetzelfde, met een licht bittertje op het sterfbed.

Geweldige Blair Athol, zo simpel is dat. Prima sterkte, ook. Zo rond de 180 EUR. Met dank aan Peter van Anverness voor het sample!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3842